Sketch Your Light

Sketch Your Light

Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar de manier waarop de publieke ruimte ’s avonds wordt verlicht beïnvloedt in grote mate hoe je de publieke ruimte ervaart en gebruikt. Maar is de vrij eenduidige manier waarop we de buitenruimte verlichten wel de beste manier? Wat als we nieuwe lichtmogelijkheden, zoals kleur, patronen en dynamiek gebruiken om licht aan te passen aan de behoeften en wensen van mensen in hun buurt? Hoe zou jij je buurt uitlichten als je de volledige controle had?

Om deze vragen te beantwoorden ontwikkelde Philip Ross het Lichtschets systeem. Dit bestaat uit intelligente straatlantaarns met nieuwe lichtmogelijkheden en een tablet interface, en stelt mensen in staat om live in hun buurt het licht te creëren dat ze willen.

TU/e studenten hebben speciaal voor GLOW een leuke en innovatieve bediening voor dit systeem ontwikkeld: je kunt nu via handgebaren de omgeving voorzien van licht in alle kleuren en patronen. Alsof je met je hand licht schetst. Het lichtschets systeem staat opgesteld op het landschapskunstwerk van Ad Dekker en Jean Leering. Wees welkom om plaats te nemen op één van de lichtschets platforms en transformeer dit deel van de campus tot een lichtkunstwerk, gemaakt door en voor GLOW bezoekers.

Wil je meer te weten komen over deze installatie? Luister dan naar de GLOW@TU/e Tour podcast aflevering.

Read more
Read less

About the artist

Oriana Ferrari, Wesley Hartogs, Jesper Kapteijns, Panteleimon Katsis, Isidoros Kotinis & Philip Ross

Oriana, Wesley, Jesper, Panteleimon en Isidoros zijn TU/e bachelor studenten van de studierichtingen Industrial Design, Elektrotechniek en Toegepaste Natuurkunde. Zij zijn de uitdaging aangegaan om een nieuwe interface te maken voor het Lichtschets system van Philip Ross. Meer informatie over lichtschetsen is te vinden in het project Slim Licht Maakt Plaats.

Partners: Studio Philip Ross, Intelligent Lighting Institute TU/e

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!