Studentenhart

Vestdijk en op andere locaties in de stad

Wanneer je aan Nederlanders vraagt waar Eindhoven bekend om staat, is de kans groot dat je termen als “lichtstad’” en “technologische hoofdstad” in het antwoord voorbij hoort komen. Maar… een belangrijk onderdeel Eindhovens Urban Skin die nog niet zo bekend is, is het bruisende studentenleven. In de binnenstad zijn namelijk maar liefst 35,5 duizend studenten wekelijks te vinden, waarvan er 17,5 duizend ook een thuis hebben gevonden. Opmerkelijk eigenlijk, dat 15% van de Eindhovenenaren student is maar dat de stad zelf niet bekend staat als studentenstad. Met dit project wil studentenvereniging SSRE hierin verandering aanbrengen! 

SSRE GLOWcie heeft alle plaatselijke studenten benaderd om studerend Eindhoven in de schijnwerpers te zetten. Wanneer je tijdens GLOW door de stad loopt, valt dan ook niet te missen dat aan veel voorgevels een kloppend hart hangt. Al deze harten geven aan dat er op die locatie een studentenhuis is gevestigd. De aanwezigheid van deze harten in grote getalen geven hopelijk een goede indruk hoe belangrijk de studenten voor Eindhoven zijn en hoe belangrijk Eindhoven is voor de studenten. In de monumentale sociëteit van de studentenvereniging SSRE komen al deze kloppende harten in een kunstwerk samen. Hier kun je ook genieten van de gezellige sfeer en zijn de enthousiaste studenten die het project hebben gemaakt aanwezig. Voor vragen gaan zij graag met je in gesprek! 

Van de ‘harten’ zijn veel prototypes gemaakt. De grootste moeite hadden de studenten met het vinden van geschikte batterijen die de harten voor de gehele duur van GLOW van stroom zouden kunnen voorzien. Ook bleek het erg lastig om een mooi kloppend patroon van licht te maken met slechts elektronische componenten. Beide problemen zijn opgelost door over te stappen naar een programmeerbare microcomputer, waar door middel van een klok gestuurd programmaatje de harten mooi stralen gedurende GLOW! Voor alle andere uitdagingen waar ze tegenaan gelopen zijn tijdens het project kregen de studenten hulp van professionals waar ze altijd bij terecht konden. 

Read more
Read less

" E i n d h o v e n m o e t o p d e k a a r t w o r d e n g e z e t a l s s t u d e n t e n s t a d ! "

Over de kunstenaar

SSRE GLOWCie

De algemene studentenvereniging SSRE heeft speciaal voor GLOW de Glowcie in het leven geroepen. Een groep van dertien studenten die vrijwillig en stuk voor stuk ontzettend enthousiast zijn om bij te kunnen dragen aan het GLOW project. Ze vinden het ook belangrijk om naast hun technische opleiding meer toe te voegen aan Eindhoven en hun studententijd. Ondanks dat ze allemaal verschillend zijn hebben ze tijdens dit project van elkaar geleerd. Ze kwamen erachter dat ze allemaal bereid zijn hard te werken aan iets wat inspireert en wat ze gaaf vinden. De commissie bestaat uit studenten die allemaal andere studies volgen en aan andere projecten hebben gewerkt. Hierdoor heeft iedereen een andere specialiteit en gezamenlijk hebben ze enorm veel kennis en vaardigheden. Daarnaast voerden sommige commissieleden vorig jaar een project van Har Hollands uit. Hierdoor bestond er al voorkennis over de samenwerking met GLOW. Dit specifieke project is gerealiseerd in samenwerking met studententeam IGNITE. Al met al kunnen we zeggen dat het enthousiasme bij de studenten groot is. Dat is gelukkig terug te zien aan de voorgevels van de studentenhuizen. Hartverwarmend!

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!