The Reed

Dommelhoef Archipel, Parklaan 97

‘Voor dit kunstwerk wilde ik in eerste instantie artisjokken tekenen omdat het zulke mooie planten zijn als ze in bloei staan, maar toen vond ik het gedicht van Jan Hanlo…’ Daarmee begon het creatieve proces van internationale kunstenares Cindy Lo. Naast het gedicht ‘Het Riet’ dat geschreven werd door Jan Hanlo, dient de geschiedenis van het gebouw Villa Dommelhoef als inspiratie voor deze projectie. Wist jij dat het gebouwd is in 1905 en behoort tot het historische erfgoed van Eindhoven? Het heeft kenmerken van art nouveau en neoclassicisme. In 1933 werd het een noodziekenhuis en na WO2 vestigde de GGD zich hier. We kennen het nu als een locatie van Archipel, maar over een tijdje bevinden zich hier betaalbare appartementen. Villa Dommelhoef is dus al ruim een eeuw een sociaal gebouw, voor iedereen. 

The Reed kan worden omschreven als een kleurrijke poëtische reis tussen zintuigen, landschappen, natuurlijke elementen en menselijke dromen. De muziek en het geluidsontwerp zijn gecomponeerd door twee muzikanten Florine en Raphaël, die de inspiratie voor de symfonie haalde uit de Nederlandse geschiedenis, poëzie en natuur. Iedere tekening van de projectie is handgemaakt met echte materialen zoals verf, pastel, houtskool. Daarna zijn de elementen omgezet tot video-animatie op de computer. Het kunstwerk zit vol van betekenis, waarbij Cindy Lo veel kleur en echte materialen gebruikt. De symbolen die verschijnen zijn altijd verbonden met een gedeelte uit het gedicht of een deel van de geschiedenis van het gebouw Dommelhoef.

Read more
Read less

" K u n s t i s e e n h e e r l i j k v o e d s e l v o o r j e z i e l "

Over de kunstenaar

Cindy Lo

Cindy Lo is een beeldend kunstenares gevestigd in Frankrijk en studeerde af als illustrator en filmanimator in Parijs. Haar creaties bewegen tussen de wereld van beeld en ervaring. Ze maakt korte films en monumentale 360° projectieshows. Op haar cv staan onder andere het Sharjah Light Festival, waar ze gedurende zes jaar een vrijbrief kreeg om te creëren. Ook geeft ze artistieke en workshops die voor iedereen toegankelijk zijn. Haar werk verkent verschillende werelden, wetenschappelijke beelden, micro-organismen, biologie en plantkunde. Vormen en krachten die in de natuur werkzaam zijn, geven haar inspiratie. Je ziet dat ook terug in haar tekeningen die als droom kunnen aanvoelen. ‘Ik wil kunst maken die het publiek een gevoel geeft dat het mogelijk is om te creëren en te leven in een vredige en harmonieuze wereld.’

Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022. Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.Projects. 2022.
Projects. 2022.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!