Wayfinding & Storytelling

Wayfinding & Storytelling

Een pad vol magische lichtgevende paddenstoelen. Betoverende interactie. Een uniek en schitterende manier om je weg te vinden. Dát is hoe bezoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven tijdens GLOW over het terrein geleid worden, van de ene installatie naar de andere. Tussen al deze installaties, dat is waar het Wayfinding project straalt. De paddenstoelen vormen een interactief system. Bezoekers kunnen een paddenstoel activeren, waarna deze gloeit en zijn ‘sporen’ verspreidt, welke weer een andere dichtstbijzijnde paddenstoel activeren. Dit zorgt voor een kettingreactie, die het gehele pad – of delen daarvan – onderdompelt in een zee van licht.

Wat het Storytelling gedeelte van het project betreft; het team is in samenwerking gegaan met Barry Fitzgerald (Science Communication Officer at TU/e) om een podcast te creëren. In de podcast worden interviews gehouden met de teams verantwoordelijk voor de andere GLOW kunstwerken. Woordvoerders van de teams geven een exclusieve inkijk in het process achter de schermen, en vertellen over hun motivaties, technische aspecten, en andere interessante onderwerpen betreffende hun project.

Bezoekers kunnen luisteren naar de podcast door QR codes te scannen, welke zijn weergegeven op borden bij elke installatie.

Read more
Read less

About the artist

ILANA VAN DEN AKKERVEKEN, IAN BEZEMER, GIJS NEERHOF, LOTTE SAP, YUEYING SHI, LUUK STAVENUITER

Het team verantwoordelijk voor het Wayfinding & Storytelling project bestaat uit enthousiaste studenten uit verscheidene achtergronden. Ieder is gevraagd door Elke van Ouden om mee te doen aan een bijzondere buitenschoolse uitdaging. Het multidisciplinaire team bevat studenten uit een aantal opleidingen van de Technische Universiteit Eindhoven, namelijk; Electrical Engineering, Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences. Elke den Ouden geeft les aan de TU/e en is alsmede actief bij het Intelligent Lighting Institute.

Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021. Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.Projects. 2021.
Projects. 2021.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!