Een internationale samenkomst tijdens City of Lights

Begin maart bezocht GLOW het City of Lights festival in Jyväskylä in Finland. Natuurlijk om de lichtkunst te bezichtigen en te oriënteren voor aankomende GLOW edities, maar vooral om het internationale netwerk opnieuw te ontmoeten. Waaronder Kari Kola – die Eindhoven in 2019 blauw kleurde – en verschillende leden van ILO die in 2022 voor het reizende kunstwerk Beacon zorgden.

LUCI, het internationale netwerk voor stedelijke licht(kunst), organiseerde een ledenvergadering waarbij zo’n 70 steden en 55 licht industrieën aangesloten zijn. Het netwerk komt bij elkaar voor een belangrijk, gezamenlijk doel: het verbeteren van de lichtkwaliteit in stedelijke gebieden. Deze samenkomst werd gebruikt om de overeenkomst ‘Declaration for the Future of Urban Lightning’ te ondertekenen. Het is een volgende stap in het verduurzamen van licht in stadsgebieden en van het licht tijdens lichtfestivals. Van oude verlichting tot visionaire plannen. Het heeft een grote impact op de aantrekkingskracht en de beleving van een stad, voor veiligheid maar ook economisch gezien op toerisme.

Steeds vaker krijgen lichtkunstfestivals een prominentere plek op de stadsagenda. Dat is omdat lichtkunst iedereen raakt; jong of oud, het is een ervaring die gedeeld kan worden. GLOW werd gezien als voorbeeld voor andere lichtfestival. Een compliment dat laat zien dat GLOW’s motto ‘De stad maakt GLOW’ internationaal gewaardeerd wordt. Voor twee internationale gemeenten – Leipzig en Seoul – gaat GLOW een inleiding geven op hoe lichtfestivals georganiseerd kunnen worden. Het kan leiden tot een nieuwe ontmoetingsplek, waarbij Brainport talent samenkomt met internationaal talent. En dat is een o zo belangrijk streven. Het zorgt voor de ontwikkeling van innoverende lichtkunst en kruisbestuivingen vanuit alle windrichtingen.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

GLOW nieuws in je mailbox    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!