GLOW Eindhoven en founders vragen aandacht voor duurzaamheid

Samen met haar founders Signify (voorheen Philips Lighting) en Gemeente Eindhoven zet lichtkunstfestival GLOW Eindhoven stappen richting verduurzaming van het jaarlijkse evenement. Tijdens het evenement, dat dit jaar plaatsvindt van 9 tot en met 16 november, wordt bij het lichtkunstwerk Colour Symphony op de Witte Dame zes minuten geen lichtspektakel vertoond om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Door middel van een audiomonoloog creëert GLOW Eindhoven, samen met de kunstenaars en Signify, een moment van bezinning en aandacht voor duurzaamheid.

De audiomonoloog ‘Licht is leven’ – een inspirerend lichtverhaal waarin een opa zijn kleinzoon vertelt over licht, duisternis en duurzaamheid – roept de GLOWbezoeker op spaarzamer om te gaan met verlichting. Een duurzamere toekomst zonder concessies is alleen mogelijk wanneer we anders en slimmer met licht omgaan. Dat kan als we allemaal een stap zetten ‘in een groene richting’.

Niet groeien maar leren balanceren

Lichtkunstfestival GLOW is zich er van bewust dat er stappen genomen moeten worden. Directeur Ramakers geeft dit ook aan: “We zetten niet in op groei, maar op balans. GLOW wil energieneutraal worden, maar ook in bredere zin de verspilling tegengaan en inzetten op recycling. We kijken hoe Eindhovense bedrijven door het jaar heen alvast energie kunnen uitsparen voor GLOW, bijvoorbeeld door het licht een minuut eerder uit te doen. Het is vooral een statement, waarmee we het bewustzijn willen aanwakkeren. Gelukkig werken steeds meer lichtkunstwerken met LED-licht, dat veel energiezuiniger is dan andere verlichting. Eerder gebruikte lichtbakens zetten we een volgende keer op een andere manier in. Zo zoeken we voortdurend naar vernieuwing en balans, zonder dat het saai wordt.”

Internationaal Congres

Op zondag 10 november organiseert GLOW Eindhoven het jaarlijks terugkerend internationaal congres met dit keer het thema ‘duurzaamheid’. Hierbij zijn 35 organisatoren van internationale lichtfestivals aanwezig om gezamenlijk te praten over de verduurzaming van lichtfestivals wereldwijd.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.