Glow Labs

Onderzoek lichtkennis en technologie

Wist je dat de lichtkunstwerken van GLOW voornamelijk in Eindhoven worden gecreëerd? GLOW is wereldwijd leidend in de ontwikkeling van lichtkunst en lichttechnologie. Om dit vernieuwende karakter te behouden zijn er GLOW Labs ontwikkeld waar bedrijven of studenten met professionals aan de slag gaan. Onderzoekslabs, werkplaatsen en broedplaatsen ineen. Eindhovense bedrijven, kunstenaars, technici, designers, instellingen, studenten en inwoners komen hier samen om aan nieuwe, moderne lichtkunstwerken te werken. Er wordt gebrainstormd over innovaties, producten en ook duurzaamheidsvraagstukken komen aan bod. Met als resultaat, unieke lichtkunstwerken gemaakt op eigen bodem. De stad maakt GLOW!

Ieder GLOW Lab heeft zijn eigen ‘lichtteam’. Deze multidisciplinaire teams werken intensief samen aan een project. Hierbij fantaseren, bedenken en innoveren ze tot het hoogst haalbare resultaat is uitgekristalliseerd. Uiteraard spelen hierbij verschillende technische maar ook economische factoren een rol.

De opdrachten komen uit de samenleving en de uitdaging is het antwoord vinden in de vorm van een tijdelijk of (semi-)permanent lichtkunstwerk of lichtproject. Vanzelfsprekend worden alle teams begeleidt door lichtkunstenaars, professionals en vakexperts. De vaak grensverleggende ideeën worden getoetst op haalbaarheid en gepresenteerd aan een jury. De kern van de GLOW Labs is dat onderzoek en hands-on ontwikkeling elkaar beïnvloeden. De jury kiest het idee en dit wordt vervolgens uitgewerkt als prototype voor GLOW. Uiteindelijk wordt het idee gepresenteerd tijdens GLOW.

Aftasten

Bij de meeste GLOWlabs maken we gebruik van de principes van een designsprint. We starten vanuit de vraag en verkennen het thema met alle betrokkenen.

Begrijpen

Vervolgens wordt een eerste team samengesteld en wordt het vraagstuk getoetst.

Afwijken

Dit team gaat vervolgens brainstormen en ideeën genereren waarbij andere disciplines worden meegenomen.

Beslissen

Deze ideeën worden getoetst op haalbaarheid en gepresenteerd aan een jury. Deze kiest een idee om tot prototype voor GLOW uit te werken.

Interesse?

Ben je benieuwd naar hoe een GLOW Lab ook voor jouw organisatie kan werken? Neem contact op met Sabine Swinkels voor meer informatie.


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


    Word partner

    GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

    Steun GLOW

    Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!