De Wensfabriek

De Wensfabriek

Catharinakerk

Driemaal De Wensfabriek tellen we tijdens GLOW 2023. De locatie is dit keer niet de Paterskerk (2021) of de Gasfabriek (2017) maar de Catharinakerk als kloppend hart van het lichtfestival. Midden in de drukte van de stad, de route van GLOW en de hectiek van de dag heb je hier alle rust en ruimte om stil te staan. Het is dé plek voor een eenvoudig en prachtig ritueel dat je wellicht kent: het aansteken van een kaarsje voor een ander of voor jezelf. Gewoonlijk doe je dat in stilte en bewaar je die wens repeterend in je hoofd. Hardop uitspreken en wijd uitschrijven doe je niet zo snel, laat staan dat je ‘m terugleest op de muren. Tijdens De Wensfabriek heb je de kans om jouw wens – in anonimiteit – levensgroot te maken en te laten schijnen op de oude gewelven en muren van de Catharinakerk. In al haar jaren bestaan, sinds 1867, herbergt de kerk honderdduizenden (stille) wensen. Dat maakt een bezoek extra bijzonder. 

In plaats van simpelweg lichtkunst te aanschouwen, ben je als bezoeker kunstenaar van het licht. Waar droom je van? Denk je aan iemand? Staat er een belangrijk examen voor de deur? Kan je familie wel wat hulp gebruiken? Zoek je de liefde van je leven of verlang je naar meer tijd met je dierbaren? Misschien steek je wel vijf kaarsjes aan…

Jouw wens betekent direct iets voor een ander. Voor het aansteken van een kaars wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro. Het bedrag komt volledig ten goede van het goede doel: ‘De strijd tegen armoede in Eindhoven’.

Read more
Read less

' M e t j o u w w e n s , h e l p j e a n d e r e n '

Over de kunstenaars

De Rotary Eeckaerde in samenwerking met lichtarchitect Har Hollands

De Rotary Eeckaerde

De Rotary is een wereldwijde organisatie die bestaat uit een indrukwekkend netwerk van serviceclubs. Met meer dan 1,2 miljoen leden verdeeld over 31.500 clubs in 166 landen, vormt Rotary een kracht voor positieve verandering wereldwijd. Een van deze clubs is de Rotary Club Eindhoven Eeckaerde, een diverse en inclusieve groep met 40 leden. Wat deze club onderscheidt, is de brede diversiteit aan beroepen die haar leden vertegenwoordigen. Hun motto, ‘Service Above Self’, belichaamt de toewijding van de club om bij te dragen en anderen in nood te helpen. ‘Het betekent simpelweg dat we klaar staan om iets van onszelf te geven om een ander te helpen.’

Har Hollands

Har Hollands leidt een gerenommeerd lichtontwerpbureau, gevestigd in Eindhoven, dat wereldwijd actief is. Zijn specialisatie ligt in het creëren van effectieve en aanpasbare architecturale verlichtingseffecten en sfeer, zowel voor de buitenkant als binnenruimtes van gebouwen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het ontwerpen van verlichtingssystemen voor diverse toepassingen, zoals winkelcentra, openbare ruimtes, historische locaties, industrieel erfgoed, monumenten en civieltechnische projecten. Wat zijn werk kenmerkt, is de kunst om de poëtische, dramatische en betoverende kracht van licht volledig te benutten.

Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!