Rhythm

18 Septemberplein

Het ontwerp van Rhythm begint met kleine lichtpuntjes die groeien en evolueren tot verweven DNA-strengen. Geleidelijk komen deze tot leven in een gigantische hartslag die ons verbindt. Alle mensen delen 99,9% identiek DNA dat beweegt in een ritmisch tempo. Hoe meer we deze beat voelen of erop letten, hoe meer we in staat zijn om samen een harmonieuze symfonie te spelen. 

Geïnspireerd door de levendigheid van vuurvliegjes die om elkaar heen cirkelen, suggereert Rhythm dat alles in onze wereld met elkaar verbonden is. Van de oorsprong van het universum, de beweging van piepkleine elementen tot het voortbestaan van het leven, er is een ritme dat energie uit alle dimensies activeert. Vanuit deze interpretatie klopt ieders hart op een steeds evoluerend ritme, waarbij onze geesten uiteindelijk samenvloeien.

Rhythm volgt de polsslag van de mensen die in de stad wonen. Gemeenschappen waar bewoners meer delen dan alleen muren en openbloeien door collectieve ervaringen. Van de supporters die in het thuisstadion PSV toejuichen tot simpele gebaren zoals je buren begroeten of iemand die met een glimlach jou een zitplaats aanbiedt op de bus naar Veldhoven. Gezellige momenten met vrienden of nieuwe contacten leggen kan iemands dag opfleuren. Het laat zien hoe mensen samenleven en sterker staan als ze zich inleven in elkaars uitdagingen en successen.

Net zoals alle instrumenten in de maat spelen om een muzikaal meesterwerk te creëren, zijn iedereens bijdragen belangrijk in onze samenleving. Dit komt tot uiting in de sterke band tussen ASML en de Brainport-regio, die hetzelfde DNA en een gezamenlijke achtergrond delen. Een hechte gemeenschap bestaat uit mensen die er voor elkaar zijn en luisteren naar ieders stem.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

ASML

Het Rhythm-team van ASML heeft gezocht naar het antwoord op wat het betekent om in je element te zijn. Is het ‘ontdekking’ zoals de sensatie van verliefd worden? Of een gevoel van ‘erbij horen’ in je gemeenschap? Ze kwamen erachter dat het een combinatie is van deze twee centrale menselijke verlangens.

Een toegewijd team van vijf experts in de techniek, productie, kwaliteit en toeleveringsketen bij ASML, bijgestaan door een plaatselijke expert, kwam samen om van het 18 Septemberplein een groot kloppend hart te maken. Ze gebruiken de sterke verbinding tussen technologie en kunst om mensen te verenigen door middel van licht en geluid, waardoor Eindhoven weer gloeit in november.

“Diverse energiestromen komen samen in de stad uit alle hoeken van het universum en versmelten uiteindelijk in een harmonieus ritme dat een blijvende indruk achterlaat. Je hoort de ritmes van de stad als je over het plein loopt, je ziet liefde als je mensen ziet genieten van een avondje uit met hun familie of vrienden, hun harten kloppen als één. Dat is het gevoel dat we bij GLOW willen overbrengen.”

Team: Jeroen Peters, Michel Suk, Mohsen Mehrafrouz, Niels van Arendonk, Stephen Audish, Ward Alting Siberg, Xuemei Yang

ASML x GLOW

Chipmachinemaker ASML verlegt technologische grenzen om zinvolle innovatieve ideeën te creëren voor de samenleving. Als trotse partner van GLOW sinds 2012 gelooft ASML dat cultuur een vitale rol speelt in het verbinden van een gemeenschap. Mensen staan sterker als ze elkaar steunen en inspireren, zodat iedereen zich thuis voelt. In Brainport Eindhoven, Europa’s belangrijkste technologiehub, innoveren, leven en werken mensen samen. Iedereen telt mee in deze levendige regio, waar GLOW elk jaar in november mensen samenbrengt.

Read more
Read less
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!