Eye of the Storm

Eye of the Storm

Anne Frankplantsoen

Eye of the Storm knippert een paar keer en kijkt onderzoekend rond in het Anne Frankplantsoen. Het probeert de aandacht te trekken van jou als bezoeker en wil een een boodschap mee geven, want soms zijn we zo druk bezig met de storm om ons heen dat we vergeten om te kijken en te zien, om te observeren wat er echt toe doet. In een chaotische wereld waarin mensen automatisch meegaan in de dagelijkse routine, herinnert Eye of the Storm ons eraan om af en toe uit deze wervelwind te stappen en de rust van het oog te vinden.

Het mechanische kunstwerk prikkelt de verbeelding als je de tijd neemt om stil te staan. Het stelt een reusachtige iris voor, met een bijzondere eigenschap: de pupil knippert vergroot en verkleint. Soms lijkt het zelfs te ademen. Eye of the Storm zweeft boven het publiek, in de ruimte van het park. De iris is bezaaid met talloze korte LED-strips, waardoor het lichtkunstwerk een veelzijdig gezicht krijgt. Deze LED’s kunnen individueel worden aangestuurd en een wervelende lichtshow creëren. Het Anne Frankplantsoen vormt het perfecte decor voor dit meesterwerk. De ruimte geeft het publiek de gelegenheid om onder en rondom het kunstwerk te dwalen, en de weelderige groene omgeving draagt bij aan de sfeer en de boodschap die Eye of the Storm wil overbrengen. Studenten van verschillende opleidingen volgen de minor BeCreative van Fontys Engineering, waar zij als opdracht gezamenlijk een lichtkunstwerk bedachten voor GLOW.

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

Fontys Engineering is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Fontys Engineering

Het Fontys Engineering team bestaat uit ingenieursstudenten van Fontys, Avans, en een internationale student uit Catalonië, met expertise in Mechanical Engineering, Mechatronics, Industrial Product Design, Healthcare Innovation en Electronics. De gezamenlijke reis begon toen ze zich inschreven voor de BeCreative minor, een programma dat hen de kans biedt om een lichtkunstproject voor GLOW te realiseren. Inspiratie voor hun werk vloeide voort uit eerdere GLOW-edities, andere lichtfestivals en intrigerende architectonische mechanismen. Al was het bedenken van het lichtkunstwerk een uitdaging. De studenten zijn normaal gewend aan duidelijke, afgebakende projecten. ‘Voor het lichtkunstwerk hadden we bijna vijf weken, meerdere brainstormsessies en meer dan honderd ideeën nodig om tot Eye of the Storm te komen. Daarna ging het snel, de rollen werden verdeeld en iedereen kon aan de slag.’ De studenten van Mechanical Engineering begonnen aan het mechanisme en de studenten Electrical Engineering studenten maakten vaart met de verlichting. Samen met studenten van Healtcare Technoloy werkten studenten van Industrial Product Design aan de visualisatie en sponsoring.

Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!