Futures of GLOW

Stationsplein & De Groene Toren

Stel je voor dat je de kans krijgt om een lichtkunstwerk te creëren. Zou je teruggrijpen naar eerdere kunstwerken die je hebt gezien, misschien zelfs (on)bewust delen ervan kopiëren? Of zou je je creatieve geest volledig de vrije loop laten, zonder enige beperking? Het studententeam Fontys ICT Delta van Fontys Hogeschool biedt je deze kans. Niet met een traditionele brainstormsessie waarin je al je gedachten en ideeën in een mindmap ordent, maar met behulp van een speciale AI-technologie. Hiermee kun je met één druk op de knop een lichtkunstwerk tot leven brengen. Jij staat aan het roer van nieuwe ontdekkingen, jij bent de lichtkunstenaar! En terwijl je door de ogen van een machine naar mogelijke lichtkunst kijkt, wordt duidelijk dat deze expositie de gelegenheid biedt om creativiteit te vertalen naar concrete kunst.

In een wereld waar technologie en kunst steeds meer verweven raken, valt er niet te ontkennen dat er ook meer interactie tussen computers en mensen plaatsvindt. Dit roept een belangrijke vraag op: is de opkomst van AI een vooruitgang voor ons allemaal, omdat het de creativiteit en artistieke mogelijkheden vergroot? Of vormt het juist een bedreiging voor authentieke kunst, omdat we ideeën van anderen mogen ‘lenen’ voor eigen werken?

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

Fontys ICT DELTA is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Fontys ICT Delta

Fontys ICT Delta, een studententeam, heeft een gedeelde passie voor ICT en innovatie. Elk teamlid onderscheidt zich door een uitgebreide reeks kennis en expertise op het gebied van informatietechnologie. De leden van Fontys ICT maken deel uit van het Delta excellentieprogramma, waarin ze de vrijheid krijgen om hun eigen ontwikkeling binnen de ICT te sturen. Het team bestaat uit diverse specialisten, waaronder AI-experts, softwareontwikkelaars en designers, die gezamenlijk streven naar innovatie. De inspiratie voor dit project is afkomstig uit de wereld van de technologie, waar het team naar de nieuwste ontwikkelingen in AI en beeldgeneratie keek. Het team zag een unieke kans om een bijzondere ervaring te creëren voor GLOW waarbij ze onderzochten hoe de AI-gemeenschap samenwerkt, met name op het gebied van het delen van ideeën. Elke afbeelding die ze hiervoor creëerden heeft de kenmerkende GLOW-uitstraling en is speciaal ontworpen voor het festival.

Bart van Eijkelenburg, Jasper van den Meiracker, Niels van der Burg, Dewi Berkhof, Tim Brouwers, Andrada Pancu, Eline Vooijs, Kalle Pronk, Panagiotis Kalogeropoulos, Vitali Bestolkau

Bekijk meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!