Paper Trails

Paper Trails

Van Abbemuseum

Papieren vliegtuigjes. Wie heeft ze niet gevouwen? Deze ‘Paper Trails’ bewegen op een natuurlijke manier met je mee. Van lichtkunstwerk naar lichtkunstwerk zoeven ze hoog voor je uit. Boven het water van de Dommel en scheerlings langs het Van Abbemuseum brengen ze je naar de volgende bestemming. Met veranderlijke kleuren en beweging door lucht en water, brengen de vliegtuigen een magisch effect op de route. Het geeft je wellicht een nostalgische herinnering aan het vouwen van vliegtuigjes aan de keukentafel, als een terugblik op een fantasierijk spel van spelende kinderen. De Paper Trails hebben een leven op zichzelf; met reflecties op de glinsterende Dommel, zie je een continu ander spiegelbeeld. 

De reis van de Paper Trails begon tijdens de GLOW 2021 editie en sindsdien hebben ze zich jaar na jaar ontwikkeld. Afgelopen jaar kon je de vliegtuigjes zelfs bewonderen op Eindhoven Airport, waar ze als ware gidsen reizigers naar hun volgende bestemming vergezelden. De Paper Trails zijn verbeterd met een focus op schaalbaarheid, maatwerk en interactiviteit, waardoor ze jou deze editie begeleiden langs een verlicht pad met ritmische pulsen van kleur. De nacht komt tot leven met hun bewegende animaties en interactiviteit. Je kunt simpelweg niet anders dan meegaan op hun ‘The Beat’. Of je nu van ze geniet tijdens GLOW of in de terminals van Eindhoven Airport, de Paper Trails blijven je meenemen op een reis vol licht en kleur.

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

Paper Trails is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Team IGNITE

Team IGNITE is het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en daarbij het allereerste Art & Tech-team in Nederland. Het team heeft de missie om de kracht van licht in openbare ruimtes te benutten en betekenisvolle ervaringen te creëren die mensen met elkaar verbinden, verrijken en inspireren. In 2021 maakten zij hun debuut met de projecten ‘Ballroom’ en ‘Wayfinding’. Sindsdien zijn ze aanzienlijk gegroeid en is er een team ontstaan van meer dan 30 studenten, afkomstig uit verschillende disciplines en scholen, waaronder Industrieel Ontwerpen, Electrical Engineering en Fontys Hogeschool. Het team laat zich inspireren door de wereld om hen heen, hun studies en elkaar. Wat hun werk kenmerkt, zijn de interactieve elementen die ze altijd toevoegen om sociale impact te creëren, hun creatieve gebruik van nieuwe technologie en theorie, en hun inzet om (jonge) mensen te inspireren. Bezoek de projecten ‘GLOWBLE’ en ‘Paper Trails: Two Throws’ op GLOW en ontdek hoe ze licht laten schijnen op nieuwe mogelijkheden, de wereld verbinden met innovatieve ideeën en het publiek betekenisvolle ervaringen geven.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!