GLOWBLE

Anne Frankplantsoen

Midden in het Anne Frankplantsoen daalde eerder een enorme bol uit de lucht. Met stralend licht en meeslepende sfeer is het een raadselachtig object. Zo raadselachtig dat het uitnodigt om dichterbij te komen en te zoeken naar een onthulling. Het belooft een cijferachtig mysterie te zijn waarbij interactie noodzakelijk is. Hoe meer interactie, hoe meer de bol loslaat. Dus: neem de hand van je mede GLOW-wandelaar en ervaar hoe de technologie mensen met elkaar verbindt. De climax belooft een visueel en auditief hoogtepunt dat je laat blijven kijken. 

GLOWBLE is een lichtkunstwerk dat als een ontmoetingsplaats dient. De bol zet zichzelf neer als hoofdonderwerp, waarbij jij en anderen nodig zijn om te kunnen stralen. Het object laat de energie van het festival zien; door licht en geluid, dansen kleuren en patronen op ‘The Beat’. De omringende natuurlijke elementen, zoals de stromende dommel en de majestueuze treurbeuken, bieden het kunstwerk een harmonieuze omgeving van licht en schaduw. GLOWBLE is ontstaan om in een digitale wereld waarin apparaten de overhand nemen, een diepere menselijke connectie te creëren.  

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

GLOWBLE is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar nieuwe creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Team IGNITE

Projectteam GLOWBLE is een onderdeel van Team IGNITE, het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven en daarbij het allereerste Art & Tech-team in Nederland. Het team heeft de missie om de kracht van licht in openbare ruimtes te benutten en betekenisvolle ervaringen te creëren die mensen met elkaar verbinden, verrijken en inspireren. In 2021 maakten zij hun debuut en sindsdien zijn ze aanzienlijk gegroeid. Het team bestaat uit meer dan 30 studenten, afkomstig uit verschillende disciplines en onderwijsinstellingen, van Industrieel Ontwerpen tot Electrical Engineering. Team GLOWBLE haalt inspiratie uit verschillende bronnen, van andere lichtkunstenaars tot natuur en menselijk gedrag. Wat hun werk kenmerkt, zijn de interactieve elementen die ze altijd toevoegen om sociale impact te creëren, hun creatieve gebruik van nieuwe technologie en theorie, en hun inzet om (jonge) mensen te inspireren. Bezoek de projecten ‘GLOWBLE’ en ‘Paper Trails: Two Throws’ op GLOW en ontdek hoe ze licht laten schijnen op nieuwe mogelijkheden, de wereld verbinden met innovatieve ideeën en het publiek betekenisvolle ervaringen geven.

Tim van Lijssel, Teun van Roosmalen, Ian Bezemer, Sindy Liu, Gert Jan Rens, Delmar Muilenburg

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!