Museum Monsters

Museum Monsters

Van Abbemuseum – Bilderdijklaan 10, 

In dit lichtkunstwerk van Hugo Vrijdag veroveren de basisschoolkinderen en brugklassers het Van Abbemuseum met zijn Museum Monsters. Hij haalde inspiratie uit de lockdown, waar hij in Europese steden gesloten winkels en verlaten straten zag. Jongeren namen de uitgestorven straten over met graffiti en throw-ups. De tatoeages van de stad.

Voor één keer mogen de kinderen het Van Abbemuseum overnemen met hun eigen creaties. Ieder kind kan zijn iets laten zien, individueel maar toch samen. Een gezamenlijk kunstwerk dat het Van Abbemuseum overneemt, van binnen én van buiten. Laag voor laag komen de monsters tot leven, ze creëren de huid van de stad die dikker en rijker wordt. Het publiek is toeschouwer van lagen monsters en throw-ups die al tekenend tevoorschijn komen.

Dit project komt tot stand met de basisscholen in Eindhoven en omgeving, het Cultuurstationhet Van AbbemuseumAtelier MCFWDe Ontdekfabriek en Korein.

We nodigen jou uit om ook deel te nemen. Met een neefje, nichtje, broer of zus, met jouw (buur)kinderen. Teken, en verover het Van Abbemuseum.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Projects. 2022.

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Hij schrijft verhalen die verfilmd worden en in de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Hij is medeoprichter van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) en de Uitvindfabriek (Breda). In de loop der jaren maakte Hugo Vrijdag kunstwerken in de openbare ruimte en lichtinstallaties voor eerdere GLOW edities, waaronder het project ‘Vogels’ en ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van het narratieve en techniek.

Laatste nieuwsLaatste nieuwsLaatste nieuwsLaatste nieuws Laatste nieuwsLaatste nieuwsLaatste nieuwsLaatste nieuws
Laatste nieuws

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!