Painting the City

Painting the City

Oude Stadsgracht

Daan van der Linden maakt van zijn originele olieverfschilderijen lichtkunstwerken in Painting the City. Met de grootste precisie zijn zijn schilderijen uitvergroot en door ARTHIT® Atelier zijn er duizenden kleine LED-lampjes zorgvuldig in de doeken geïntegreerd. Hierdoor wordt er een gelijkmatige gloed over de canvassen verspreid. Terwijl je deze lichtgevende kunstwerken bewondert, kunnen bekende Eindhovense landmarks je opvallen of ontdek je verborgen pareltjes die tot nu toe aan je aandacht zijn ontsnapt.

Sommige van deze stralende kunstwerken onthullen iconische Eindhovense bezienswaardigheden, al heeft Painting the City het doel je verder te leiden dan de gebaande paden en je te wijzen op de schoonheid van het onopgemerkte en het alledaagse. Bij Painting the City, waar Eindhovense stadsgezichten tentoongesteld worden, bekijk je onbekende plekken die net zoveel aandacht verdienen als de eyecatchers van de stad. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat hier voor het eerst zoveel olieverfschilderijen in de open lucht worden tentoongesteld. Wereldwijd kan alleen het Louvre concurreren met deze bezoekersaantallen per dag. Hierdoor draagt Painting the City met trots de titel van ’s werelds grootste openluchttentoonstelling.

GLOW verwelkomt iedereen en biedt de mogelijkheid om klassieke kunst, zoals deze originele olieverfschilderijen met hun eeuwenoude ambacht, op een toegankelijke wijze aan een groot publiek te presenteren. Hierdoor wordt (licht)kunst voor iedereen mogelijk! 

Read more
Read less

D o o r e e n s f e e r u i t t e v e r g r o t e n v a n e e n d o o d g e w o o n t a f e r e e l , k a n i k e e r d e r b e l e e f d e s e n t i m e n t e n t e r u g h a l e n z o n d e r w o o r d e n '

Over de kunstenaar

Daan van der Linden

Daan van der Linden was al op jonge leeftijd gefascineerd door tekenen als een manier om zijn fantasieën visueel te maken. Dit gaf hem de mogelijkheid om zijn eigen wereld te creëren met kleur en vorm. In de loop der tijd heeft hij dit talent verder ontwikkeld en gebruikt om anderen bij te staan en hun blik te verruimen. Hij begreep nooit waarom sommige mensen hun dorp of stad niet als iets bijzonders beschouwden. “Je bent jouw stad, en omgekeerd, jouw stad is jou.” Dus, welke bijdrage leverde je zelf aan jouw ideale omgeving? Op wie wachtte je eigenlijk om jouw stad precies te maken zoals jij dat wenste? Deze vragen motiveerden hem om de wereld zoals hij die zag te delen met degenen die een zetje nodig hadden om de schoonheid te ontdekken in alledaagse dingen.

“Als Eindhovense olieverfschilder wil ik bezoekers tijdens GLOW laten kennismaken met míjn Eindhoven, zowel toeristen als de inwoners van de stad. Ik wil hen blijvend herinneren aan de pracht van hun leefomgeving. Eindhoven is een stad van licht, een eeuwig kloppend hart van revolutie en veerkracht. Het is een stad van rokende fabrieken en bruisende kroegen, van levendige tribunes en festivals. En voor wie de tijd neemt en even stilstaat, is het ook de stad van verstilling, van observeren en zien.”

Bekijk meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!