Requiem

Grote Berg

Op het bouwterrein aan de Grote Berg krijgen gebruikte verlichtingsarmaturen een tweede leven. De opstelling doet denken aan een symfonisch orkest met een koor. De armaturen, klaar om gesloopt te worden, garandeerden ons eerder veilig te voelen op straat en lieten ons oriënteren. Ze verlichtten onze straten, fietspaden, verkeerswegen, onze sportterreinen, of deden dienst als verkeers- of oriëntatielicht.

Alle armaturen zijn voorzien van aanstuurbare Philips HUE lampen die ontelbare kleuren licht aannemen. Elk gereanimeerd verlichtingsarmatuur vertegenwoordigt een instrument, koorlid of solist. Het orkest brengt Mozarts Requiem ten gehore waarbij elke armatuur gesynchroniseerd is met de partituur van een instrument of zanger. De toonhoogte wordt omgezet in een ‘lichtkleur’ en de geluidssterkte bepaalt de intensiteit daarvan. Dat allemaal dankzij het arrangement Rot8ion (Rob van Rooij).

De installatie is een eerbetoon aan alle verlichtingselementen voor hun trouwe dienst. Na afloop van GLOW kunnen de meeste armaturen rusten. Sommige opgelapte armaturen zijn dusdanig gerevalideerd dat zij aan een nieuw verlicht leven kunnen beginnen. Je kunt deze kopen! Via www.krachtstroom040.nl heb jij een stralende armatuur in je huis.

Alle armaturen, die als afval al klaarlagen, werden beschikbaar gesteld door de gemeente Eindhoven en Heijmans, Spie, Avalite en Smartlight. De lampen en besturingssystemen zijn gesponsord door Signify.

Read more
Read less

Over de kunstenaar

Har Hollands

Har Hollands leidt een gerenommeerd lichtontwerpbureau, gevestigd in Eindhoven, dat wereldwijd actief is. Zijn specialisatie ligt in het creëren van effectieve en aanpasbare architecturale verlichtingseffecten en sfeer, zowel voor de buitenkant als binnenruimtes van gebouwen. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het ontwerpen van verlichtingssystemen voor diverse toepassingen, zoals winkelcentra, openbare ruimtes, historische locaties, industrieel erfgoed, monumenten en civieltechnische projecten. Wat zijn werk kenmerkt, is de kunst om de poëtische, dramatische en betoverende kracht van licht volledig te benutten.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!