Together

Pad tussen Vestdijk en Kanaalstraat

In de donkere uren van de avond kun je wel eens een unheimisch gevoel ervaren, zoals angst of als oplettendheid. In ieder geval kan het onaangenaam zijn. Vooral de onverlichte plekken in de stad of op de route kunnen die emotie oproepen. Het lichtkunstwerk Together van de studenten van het SintLucas gaat over die ervaring, en met dit project willen zij bewustwording creëren over het veilig voelen op straat. Together is een statement om een maatschappij te creëren waar iedereen zich comfortabel voelt op straat. Het is iets waar we samen aan kunnen werken. Zoals Fong van het SintLucas perfect aanduidt: ‘Iedereen zou zich veilig moeten voelen op elk moment van de dag’.

Together bestaat uit zes unieke figuren die in een cirkel geplaatst zijn. De gedaantes vertegenwoordigen de diversiteit op straat, symboliseren een eenheid en moedigen jou en andere bezoekers aan om samen te komen. Wanneer je een van deze figuren aanraakt, reageert de hele cirkel met een spel in licht en ritme. Het symboliseert de kracht van interactie en hoe we allemaal impact kunnen hebben op anderen en de gemeenschap als geheel; we zorgen samen voor een veilig gevoel voor iedereen. Together laat zien dat we sterker zijn wanneer we voor elkaar zorgen en nodigt je graag uit om te verbinden, vriendschappen te sluiten en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Eerst op GLOW, daarna op straat!

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

Together is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

Fong Yee (SintLucas)

Fong You Yee heeft in samenwerking met Eveline Pieternella en Wisse van Barschot Together ontwikkeld. De drie studenten van het SintLucas studeren Creative Technologies. 

Fong You Yee
Fong You Yee is 21 jaar oud en bracht vijf jaar door in China, wat zijn wereldbeeld enorm heeft verbreed. Hij is gepassioneerd door technologie en gefascineerd door de mogelijkheden ervan. Hij liep stage bij GLOW kunstenaar Hugo Vrijdag en deelneemde in een eerdere GLOW editie aan het project Museum Monsters.

Eveline Pieternella
Eveline Pieternella is een enthousiaste Tilburger met een enorme passie voor Creative Coding en het creëren van interactieve ervaringen. Daarnaast werkt ze met alle liefde als rondleider en workshop host. Haar droom is om ongehoorde verhalen te vertellen en educatie toegankelijk te maken met een combinatie van technologie en kunst. 

Wisse van Barschot
Wisse van Barshot is student aan het SintLucas in Eindhoven. In zijn vrije tijd doet hij graag aan leer-, hout- en metaalbewerking. Hij deed al eerder mee aan een project voor GLOW, namelijk Hack GLOW vanuit Dynamo, waar hij nu als vrijwilliger werkt om jongeren creatief te inspireren en nieuwe vaardigheden te leren.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!