Vernieuwing centraal tijdens GLOW 2019

Over iets meer dan een maand gaat GLOW 2019 van start. Met een nieuw thema, vier gloednieuwe GLOWlabs, aandacht voor talent en een nieuwe lichtshow in het Philips Stadion laat het Eindhovense lichtkunstfestival zien dat vernieuwing voorop staat. Van 9 tot en met 16 november staat de stad weer volledig in de schijnwerpers.

Living Colors

Na de thema’s The Source in 2017 en Shadows & Light in 2018 sluit GLOW dit jaar het drieluik af met Living Colors. De lichtkunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema, resulterend in kunstwerken die elk het thema uitdragen op hun eigen manier. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Hoe verhouden kleuren zich tot de bron van licht? Deze GLOW keren Jan Fabel, Dirk van Poppel en Erwin Steijlen terug en nemen wederom een Eindhovens icoon onder handen: De Witte Dame, waar vanaf 1931 werd gesleuteld aan licht door Philips. De architectuur van het gebouw lijkt op een lege pagina bladmuziek die hen uitdaagt om een compositie met licht, kleur, beweging en muziek te maken.

GLOWlabs: nieuw talent straalt

GLOW lanceert dit jaar vol trots de GLOWlabs. Deze labs zijn sessies waarin bedrijven, kunstenaars, technici, designers, instellingen en inwoners vanuit een bepaalde thematiek samenwerken aan innovatieve lichtkunstwerken. Een nieuw concept waar creativiteit in lichtkunst tot uiting komt. De volgende projecten zijn ontstaan in de GLOWlabs.

Come and Grow is een samenwerking tussen GGZE en de Eindhovense designer George Barratt-Jones. Het werk is geïnspireerd door het effect van licht op mensen: groei en geluk. Het interactieve werk stelt bezoekers in staat om samen een boom van 8 meter te laten groeien. De studenten van Fontys BeCreative roepen met hun lichtkunstwerk Floral FLOW op tot meer groen in de binnenstad. In de samenwerking met Waterschap De Dommel groeit het groen met hulp van het GLOW publiek en de Dommel. Samen met ASML heeft Gijs van Bon PING dit jaar verder doorontwikkeld: een dynamische weergave in licht en geluid van oude vormen van communicatie: bakens die signalen doorgeven. Het lichtkunstwerk Crowd Cloud door vijf studenten van Fontys ICT creëert bewustwording over de gevaren van het gebruik van openbare wifinetwerken. Speels worden de zintuigen geprikkeld met licht en kleur, afhankelijk van de interactie met publiek.

Foederer Talent Award

De winnaar van de Foederer Talent Award 2019, Valerie van Zuijlen, is te zien in de Steentjeskerk met haar project Moonlight. De installatie toont de werking van het verzenden van een audiobericht naar het maanoppervlak en de reactie hierop in licht. Naar de maan en weer terug.

Lichtshow NOVITER

Voor de derde keer brengt TWOFIFTYK het Philips Stadion in vervoering met een lichtshow. Dit jaar is er een terugblik naar hoe het begon: de focus ligt op muziek, performance en licht. NOVITER haalt de elementen van een klassieke compositie uit elkaar, brengt ze terug tot de essentie en maakt een nieuwe compositie. Een remix van een klassiek stuk met technische hoogstandjes. NOVITER is elke avond te beleven om 19.00, 20.30 en 22.00 uur. De kaartverkoop is nu gestart met early bird actie.

GLOWRun

Op zaterdagavond 16 november kunnen hardloopfans alle lichtkunstwerken zien door deel te nemen aan de unieke fun run van vijf kilometer. De jubileumeditie van de GLOWRun start en eindigt bij het Philips Stadion. De ticketverkoop is nu gestart.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.
Nieuwsbrief. Nieuwsbrief.

Glow nieuws in je mailbox


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.