ASML en GLOW komen samen in PING: een kunstwerk van Gijs van Bon waarin het licht wat in netwerken gebruikt wordt een verbinding aangaat met kunst en technologie.
In een ver verleden werden primitieve middelen, zoals rooksignalen, trommels en vuurbakens op bergtoppen gebruikt om boodschappen over te brengen. Het lichtkunstwerk PING refereert hieraan. Licht en geluid wordt door middel van moderne technologie overgebracht, van de ene naar de andere baken tot de boodschap het einde van de lijn heeft bereikt. Trage geluiden, aanzwellende trommels of juist het geluid van een belletje reizen langs de 200 bakens verspreid over een 150 meter lange lijn in het parkje aan de Wal. Een kettingreactie aan berichten omarmen de GLOW bezoeker met sfeer en dynamisch licht en geluid. Soms snel en hard, soms poëtisch en verstild.
PING gebruikt hiervoor hoogstaande hedendaagse technologie. Een draadloos netwerk koppelt de bakens samen tot een intelligent systeem waarlangs informatie kan stromen. Door hiervan gebruik te maken wordt meer mogelijk dan de basis van alleen het bericht door te geven. De PING kick-off vond plaats tijdens GLOW2018.
De samenwerking tussen ASML en Gijs van Bon was een voorloper van wat GLOW vandaag de dag een GLOWlab noemt.