Statiegeldvis

Statiegeldvis

Bilderdijklaan

In de donkerte van het Anne Frankplantsoen fonkelt een schat uit de diepten van de oceaan. Helaas is deze schat van plastic en herbergt het geen schoonheid. Het lichtkunstwerk Statiegeldvis vraagt attentie!

De studenten van het SintLucas vragen jouw aandacht voor de wereld onder het wateroppervlak. De oceanen zijn allang niet meer puur en ongerept. Ze worden momenteel gevuld met een plasticsoep: een verstikkend fenomeen dat het zeeleven bedreigt. Maar, in de pulse, het tempo en de golven van Statiegeldvis schuilt een hoopvolle boodschap. De lampen volgen een ritmische beat van de oceaan en met elke beweging herinnert Statiegeldvis ons aan de noodzaak om onze acties te heroverwegen. Het nodigt je uit en roept je op om dichterbij te komen en te ontdekken wat er schuilt in de diepten van de zee. SintLucas benadrukt opnieuw kracht aan betekenisvolle creativiteit en onderstreept de urgente boodschap van ons tijdperk: de noodzaak om het tij van milieuvervuiling te keren. Het zeeleven worstelt met ons wegwerpgedrag en het huidige debat over statiegeldflesjes wijst dit aan. Hopelijk zal Statiegeldvis bewustwording creëren en ons aanzetten tot nadenken over elke worp van een plastic flesje of ander afval in de natuur.

Read more
Read less

Talent Awards by GoodHabitz

Statiegeldvis is genomineerd voor de GLOW Talent Award. In deze competitie strijden zeven studententeams om de felbegeerde publieksprijs. Doe ook mee en zorg ervoor dat een van deze teams de mogelijkheid krijgt om hun project verder te ontwikkelen, met daarbij een waardevolle geldprijs. Stem ook! Jouw stem maakt het verschil en opent de deur naar creatieve innovaties.

Vanaf 11 november kun je stemmen op jouw favoriet.

Read more
Read less

Over de kunstenaars

SintLucas

Hidde van Zandvoort, Jiri Beurskens en Casper Smits zijn drie studenten van het SintLucas Boxtel en Eindhoven. Alle drie studeren een andere richting. Jiri Beurskens is een enthousiaste softwareontwikkelaar die zich laat inspireren door innovatie en een constante stroom van nieuwe ideeën en projecten. Hidde van Zandvoort is een derdejaars student podium- en evenemententechniek. Hij werkt als freelance lichttechnicus en zorgt voor de juiste verlichting bij evenementen op podia, festivals, theaters en bij verhuurbedrijven. Casper Smits studeert product design op SintLucas en blinkt uit in het ontwerpen van baanfietsen. Naast zijn bedrijf houdt hij ervan om lange fietstochten te maken met vrienden. Samen bewijzen ze dat succes komt door je intuïtie te volgen, te doen waar je gepassioneerd over bent en goed te netwerken en luisteren naar anderen.

Lees meer
Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023. Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.Projects. 2023.
Projects. 2023.

Word partner

GLOW Eindhoven bestaat dankzij bijzondere samenwerkingen en op maat gemaakte partnerships.

Steun GLOW

Doneer eenvoudig en veilig een vrijwillig bedrag. Stichting GLOW is met iedere donatie blij!